12 Eylül 2008 Cuma

Kasaba HTML Viewer arıyor.

Herkes üzgündü.Html Viewer artık bu krallıkta istenmediğini hissetmişti.Sebebi Belki bir güvenlik açığıydı.Belki Office Birliğinin ona verdiği görevleri yapmasının biraz uzun zaman alıyor olmasıydı.Bilinmez...

Peki Html Viewer kimdir?

Html Viewer,halk içerisine karışmış bir kişiliktir.SharePointte Belge Kitaplıklarından birine bir Office dökümanı eklendiği zaman,Office'e sahip olmayan kişiler bu Dökümanları görüntüleyemezler.Bunu önlemek için Office dökümanlarını (Word,Excel,Powerpoint gibi) alarak Html hale getirir ve Kullanıcı Browser'ından rahatlıkla bu dökümanları görüntüleyebilir.Html Viewer'ın kullanım amacı budur.

Nasıl Devreye sokulur diyorsak:

Yönetim Merkezi\Uygulama Yönetimi\Html Viewer bölümünden aktif edilebilir.Tabi bunun için bir Html Viewer Servisine ihtiyaç duyarsınız.Burada bu Servisi yol olarak gösterir.Basit bir kaç ayarıda yaptıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Lakin

Artık şu biliniyor ki Prens MOSS 2007 ve SharePoint Services 3.0 ,Html Viewer ı SharePoint Krallığı Meclisi içerisinde desteklemiyor

Bu üzücü bir durum.Ama gerekli.

Office Birliği Html Viewer ın yerini doldurabilmek için yardımcılarını Saraya gönderdi.Bu Yardımcılar Sarayda Kurulduktan sonra Word - Excel - Powerpoint gibi Office üyeleri,Office kurulu olmasa bile görüntülenebiliyor.Zaten yardımcıların görevide efendilerinin çalışmalarını halka tercüme etmek.

Yardımcılar sadece ve sadece tercüme etme yetkisine sahipler.Efendilerinin gönderdikleri buyruklar üzerinde değişiklik yapamazlar.

Bu yardımcılara Office Viewers takımı diyebiliriz.

Powerpoint Viewer - İndir

Word Viewer - İndir

Excel Viewer - İndir

Günlerdir süren aramalarda Html Viewer ın izine hiç rastlanamadı.Sadece Habercilerden biri Microsoft'un eski bir linkini bulabildi.Lakin o yolda kapalı.Link kırıktı.

Link

Çözüm şu olabilir.Krallığınızda Bir Domain yapısı ve Group Policy yasalarını kullanıyorsanız,Office Birliğine sahip değilseniz.Halkınızın tümüne bu viewer'ları ücretsiz olarak kurabilirsiniz.Atarsınız bir Serverdaki paylaşım klasörüne ve tüm Clientlara kurarsınız.

Bundan sonra doğan yeni clientlar içinde bir imaj oluşturur.Bu imajda Viewer'lara da toprak verirsiniz.Böylece imajdan sonra kurulu gelir.

Ama Office Birliği SharePoint Krallığında şart.Çünkü Bu Subaylar SharePoint Krallığının en büyük liderleri ve ordunun bel kemiğidir.

Herkes şöyle düşünebilir.

Neden o Halde SharePoint in Yönetim Merkezi Binasının Uygulama Yönetimi Koridorunda Html Viewer için bir oda ayrılmış?

Bence Kral SharePoint,Html Viewer'ı severdi.Olurda belki geri döner,Office Yazılımcıları Html Viewer'ın yenisini tasarlar ve SharePoint destekli yapar diye odasını hazır tutmakta.

Ve Hergün Kale Burçlarından şehrin giriş kapısını hasret dolu gözlerle gözlemektedir...



1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok çok güzel hazırlanmış ve çok emek verilmiş, anlatımı ile de gerçekten benzersiz bir site burası. Çok faydalanıyorum. Bu emek ve paylaşım için çok teşekkürler. Çalışmalarınızda başarılar.