4 Ağustos 2008 Pazartesi

Kutsanmıs Yazılımcı Kara Komutan

Hava sisliydi.
Ve bu karanlık saatlerde toprak hafif bir sesle cınlıyordu.Arda arda gelen ve gittikce yukselen bu ses bu topraklara yeni girmis olan ve sefer arzusuyla dolup tasmıs bir ordunun ayak sesleriydi!

Kutsanmıs yazılımcı kara komutan (Administrator) ordusuna dur işareti verdi.

Boylesine yabancı ve verimli alanda bu zamana kadar hep emin adımlarla ilerlemislerdi.Ama artık yol ikiye ayrılıyordu! (1)
Henuz Issız ve ayak basılmamıs oldugundan (default) ne yeni bir yol acılmıstı ne de kapatılmıstı. (2)
2 yol! ve bu yollarda belli belirsiz ama farklı yönlere uzanan ufak tefek patikalar... (3)
Komutan,Ordu subaylarını yanına cagırdı.Plan ve stratejiyi konustular.Ardından tüm SharePoint topraklarını inleten ve Server daglarında ard arda yankılanan borular öttü.(4)

Okcu birlikleri kayalık olan 1. yola sokuldu ki Atlı suvarıler tarafından avlanamadan ilerleyebilsinler.
Hafif piyadeler ve zırhlılar guclerini korumak icin tastan yola saptılar.
Mızraklılar Atlılara karsı avantajlı oldugundan toprak ve dumduz yoldan gittiler.

Ve Kendisi! Kutsanmıs yazılımcı kara komutan,dagın ustunden gidiyordu ki tum ordusunu yonetebilsin ve her an hakimiyet onun ve belirlemis oldugu subaylarının ellerinde olsun. (5)(6)

Ancak ne bu Ordudan bir daha haber alınabildi ne de Kutsanmıs Yazılımcı Kara Komutandan...
Ama orda burda derler ki Kötü nefesli dağ devleri ordunun geçişinden öylesine rahatsız olmuş ki bu orduyla sonsuz bir savaşa girmişler.İki taraftan da asla kayıp olmuyormuş.Cünkü Kaynagı Server dağlarından gelen SQL Server ırmağı onlara ölümsüz bir hayat sunmus...
......................

Evet arkadaşlar bu hikayeden cıkardıgımız dersler?
1)Sharepoint Services içerisinde yeni bir sayfa yada site olusturmak istedigimizde template yani şablon olarak 2 ana başlık cıkar.Bunlar : Collaboration ve Meetings.
2)Bu iki şablon sadece default yani SharePoint Services 3.0 ile gelen kendi şablonlarıdır.
3)Collaboration ve Meetings şablon başlıkları altında seçilebilecek alt şablonlar bulunmaktadır.
4)Kurumumuzun kullanacagı SharePoint Sitelerini departmanlardaki yetkili kişilere sorarak ihtiyacları dogrultusunda olusturmalıyız ve olusturdugumuz Sayfalar Server da kayıt edilir.
5)Administrator,Central Administration bolumunden giris yaparak tum SharePoint Service i kontrol eder ve Kurum sitelerinde sözü gecer.
6)Administrator hakkına sahip kullanıcılar bazı hakları kısıtlanmıs yada kendisiyle aynı haklara sahip kullanıcılar tanımlayabilir.

Hiç yorum yok: