26 Ağustos 2008 Salı

Office Birliği Krallığa geliyor!

Borazanlar öttü! Saray'ın Salonu ağzna kadar doluydu.Herkes Öten Borazanlardan Kralın Salona giriş yapacağını anladı.
Biraz Sonra Kral SharePoint içeri girdi ve Tahtına oturdu.
-Konuklar içeri girsin dedi!

Ardından içeri 6 silahşör girdi.Üst başlarından çok uzaklardan geldikleri belli oluyordu ve ellerinde Microsoft'un Mührünü taşıyan bir Belge vardı.
Aralarında Lider olduğu Belli olan konuşmaya başladı:

Selam Sana Kral! Ben Office Birliği Lideri Word'üm.
Bu Sarı Saçlı olan Postacımız Outlook, Yeşil Gözlü olan Üstün zekaya ve Hesaplama gücüne sahip Excel, Şurda ki Çok Kuvvetli Hafızası olan Access,Görsel Anlatım ve Sunum Yeteneğine sahip Kardeşim PowerPoint, Kalkanı Mavi olan Gideceğimiz ve Yapacağımız işleri tasarlayan İnfoPath...

Yola Çıktığımızda 7 Kişiydik.Birini Ölüm Geçidinde kaybettik.Publisher bu Krallığa giriş yapamadı...
Kral "Hoşgeldiniz" dedi.Burada dinlenebilirsiniz.

Ardından Word konuşmaya başladı:

-Bizler buraya Yüce Microsoft tarafından görevlendirilerek gönderildik.Dinlenmeye değil Çalışmaya geldik!

-Peki! Böyle buyuruyorum ve Böyle olacak! Hemen Çalışmalara başlanılsın! dedi Kral...

Aradan 4 gün geçmişti ve Office Birliği Krallığa o kadar iyi adapte olmuştu ki Kral SharePoint,Microsoft a bir teşekkür mesajı göndermişti;

  • Word,Saraydaki Kitaplıklarda Belgelerin bizzat yazımını sağlıyor.Gerekirse Belge sahibinin gösterdiği yola kadar gidip Belge neredeyse oradan Upload ediyordu.Katibin versiyonlama standart'ına da harfi harfine uyuyordu.
  • Excel, Listelerde ve Özel imal Edilmiş Listelerde bile Matematiksel , Grafiksel , Raporlama işlerine yardım ediyor.Tam bir Sekronizasyon sağlıyor,Kendi Sutunsal Deposuna işleyebiliyordu
  • Access,Listelerdeki tüm Bilgileri Kendi Hafızasına yerleştiriyor.Hafızasındaki bu bilgilerde yaptığı değişiklikleri Listelere yansıtabiliyor.Hatta başka bir Programlama Dili ile yazılmış Bilgi Depolama Programlarını bu Hafıza ile işletebiliyor.Sonucunu Listede yansıtabiliyordu.
  • Outlook,Kişiler Listesinde,Takvimlerde,Görevlerde Katib ile beraber çalışıyor.Bu Bilgileri Kullanıcıların Outlook Posta Kutularına işleyip onlarında Ortak bir alandan faydalanmalarını sağlıyordu.
  • İnfoPath,Belli Başlı Şablonlar oluşturarak Sarayın Halkla ilişkiler dairesinde yada Halkla muhatab olan tüm birimlerinde Standart yada Dinamik Formlar ve Dilekçe Temaları ile işleri düzenliyor ve titiz hale getiriyordu.
  • PowerPoint,Word'ü biraz kıskansada o da işini güzel yapıyor.Abisi Word'e benzer Upload mekanizmasını işletiyordu.O Biraz daha fazla Grafiksel ve Sunumsal Dökümanlara ilgi duyuyordu...

İşte Böyle Office Birliği Geldiği andan beri SharePoint Krallığına büyük destek sağlıyor ve Her an onun hizmetinde bekliyor.Kral da onların herbirine Sarayın ayrı bir bahçesinden Köşkler vermiş.Orada Word,Kralın Kızını görüp aşık olmuş.Ama uzun yıllar kimseye bir şey söylememiş.

Neyse zaten bu Mevzu da bizi ilgilendirmez! Biz Kendi işimize bakalım!

Hiç yorum yok: