16 Ağustos 2008 Cumartesi

Kral SharePoint'in Bilge Katibi

O,Kral SharePoint'in gözbebeğidir.Tüm şölenlerde (seminerlerde) ondan övgüyle bahseder.Şu Microsoft Krallığı tarihinde onun gibisine az rastlanır.
Bu kadar Bilge ve Titiz.O,Kralın katibidir...
Kendisine gelen her türlü Bilgiyi,Dökümanı,Papirüsü hatta Mesajları ince ayrıntısına kadar tutar.
Odasındaki Kitaplıklar,Listeler özenle dizilmiş ve buralardaki her kitapın bırakın birer kopyasını tutmayı Yazarın kitap üzerinde yaptığı değişiklerin öncesini bile tutardı belki bir gün eskisi istenir diye...
Öylesine sadıktır ki Kralına,
Kralın Bağlantılarını,Halkına yapmış olduğu Duyuruları,Tarihte meydana gelmiş önemli Olayları,Prenslere ve Komutanlara yada Halktan birine vermiş oldugu Görevleri,Divanın görüştüğü Konuları hatta Dış krallıklardan yada Ülke içinden gelen Mesajları...,Herşeyi Katip tutar.
Yeri gelmişken Çok övünülen bir huyu vardır bu katibin.Ve Bence bu övgüyü o hakediyor.

SharePoint Katibi Kütüphaneye dahil olan her dökümanın,halktan biri üzerinde çalıştığında eskisinin bir kopyasını tutar ve Değişmiş yada Üzerinde çalışılmış dökümana yeni ve O kitaba has bir Cilt Numarası verir.
Böylece Diger insanlar o Döküman üzerinde kaç kere değişiklik yapıldığını görebilir ve Katipten Dökümanın eski halini isteyebilir.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.Çünkü Katip onunla sohbet edildikçe anlaşılır ve sana dünyasını açmaya başlar.O halde sizde SharePoint Sarayına adımınızı atın ve onunla tanışın (kullanın)

Ne Anlamalıyım buradan:
1)SharePoint te Kitaplıklar ve Listelerin kullanımı hayati önem taşır.
2)Şirket ve Kurumlar içerisinde İnsanların etkileşimli ve verimli döküman paylaşımına olanak verir.
3)Döküman versiyonlama özelliği ile Kitaplıklardaki Dökümanlar üzerinde bir değişiklik yapıldığında o Dökümana yeni bir Versiyon numarası verir ve Eski Dökümanında bir kopyasını tutar.
4)SharePoint içerisinde Kullanabileceğimiz:
*Bağlantılar
*Duyurular
*Kişiler
*Olaylar
*Görevler
*Konular...
mevcuttur ve Bu Liste tiplerini Servisimiz içerisinde isteğimiz an ekleyebilir ve kaldırabiliriz.

SharePoint Sarayı büyücüsü Designere geçmeden önce Kral Katibinin sürekli alışveriş içerisinde olduğu daha eski bir ahbabından bahsedeceğiz yakında. Infopath'den ve Katip ile olan alışverişinden.Onun Kitaplıklar için oluşturduğu maharetli Formlardan bahsedecegiz...

Hiç yorum yok: